2011. január 31., hétfő

~vétek~

Nem kell, hogy szép legyen
csak legyen igaz
és ha még szép is
hát legyen az

akár ha üres
vagy hasztalan, az sem érdekel
igazat szólj, ember
különben vétkezel

2011. január 28., péntek

~szerelem~


"A szerelem az érzékek költészete. Beszélni róla olyan, mint szeretkezni."
Balzac, Honoré de

2011. január 27., csütörtök

~akarat~


"Mi az, ami képessé tesz bennünket, hogy elérjünk egy célt, egy álmot? Csak ez a kis szó: akarom. Nincsenek leküzdhetetlen akadályok, csak emberek, akik nem hisznek az akadályok legyőzésében."
 (Kurt Dimberger)

reggeli kelés

Nem minden nap kel az ember arra, hogy rá vannak állva a csengőre és nem hajlandóak leszállni róla... még a kutya ugatás sem rettentette el őket. Amikor végre álmosan és persze nyűgösen kivágtam az ajtót még az ő arcukon láttam a felháborodást, hogy ilyen sokáig fenntartom őket...
Hát már nem azért, de ki kérte meg őket, hogy az ajtó előtt szobrozzanak ? Mert biztos, hogy nem én... és akkor jött a slussz poén.., hogy miért is vannak itt. Már előre láttam, hogy nem fog érdekelni, amit mondanak, eleve rosszul indítottak. Szóval a téma nem más volt, mint a BŰN!! Én itt dobtam majdnem egy hátast.... erre elővette a bibliát és idézett belőle... na ekkor lett elegem.
Nem érdekel! Bűn az mindig volt, van és lesz. Törődjenek bele. Nem akarok semmit csinálni vele. A mennyország-pokol aspektusban meg nem hiszek, szóval velem ilyenekről ne beszélgessenek. Főleg ne akkor, amikor két perce sincs, hogy felkeltem.
Persze egy finomabb verzióban közöltem a véleményem. Az, hogy ők erre mit gondoltak meg nem érdekel.

2011. január 26., szerda

~távozás~




Ha valaki belép az életedbe, hagyd. Köszöntsd, bár ki is az, élvezd, amit hoz, még ha csak rövid időre is. Ha menni akar, engedd el! Értsd meg, hogy a távozása nem tőled függ, egyszerűen csak eljött az ideje.

~élet~

Három szóban el tudom mondani, hogy mit tanultam az életről: mindig megy tovább ...


  ~ In 3 words I can explain what I've learned about life: it goes on ...

2011. január 24., hétfő

Az elhatározásomból, miszerint megpróbálok rendszeresen írni, semmi nem lett. Ha az ember jól érzi magát csak úgy pörögnek az események és azt veszi észre, hogy néhány dolog kiröppent a fejéből. Ez egész addig nem is probléma amíg nem a legfontosabbakat felejti el :)
De itt az új év, új lehetőségek. Csak ki kell használni a kínálkozó alkalmakat.

„Vannak olyan kérdések, amelyekre nem szavakkal adjuk meg a választ, hanem egész életünkkel”
/Márai Sándor/